Wat is het?

Insight Focused Therapy (IFT) is een nieuw integratief counselingmodel dat ontwikkeld is door Pauline Skeates en haar team uit Auckland, Nieuw Zeeland.

In deze benadering gebruikt Skeates aspecten uit de meest recente neurowetenschappelijke onderzoeken van Siegel, LeDoux, Schore en Cozolino, gecombineerd met principes uit Hechtings-, Coherentie- en ‘Clean Language’ Theorieën.

Deze en andere principes zijn samen geïntegreerd tot een gemakkelijk toepasbare, non-directieve counselingmethode, die de ervaring en de perceptie van het huidige moment verhoogt en bevordert.

Op deze manier kunnen automatische afweermechanismen (grotendeels) omzeild worden en opent zich een deur voor nieuw weten en levensveranderende inzichten.
Mensen vinden herstel van trauma, verkeerde manieren van denken, stoornissen in de persoonlijkheid, tekorten in de ontwikkeling, angststoornissen, depressiviteit, dwangstoornissen en verslavingen. Door deze genezing te ontvangen kunnen mensen uit vrijheid leven, de vrede van God ervaren en een groter gevoel van tevredenheid beleven op alle gebieden van hun leven.